Ђачки кутак

Мамама на дар у ИО Шутци

У уторак, 5. марта 2024. године, на часовима ликовне културе, организована је радионица поводом предстојећег празника, Дана жена. Расположене маме и креативна деца направили су дивне поклоне и прелепе честитке. Уз прегршт смеха и шала, сви смо уживали у радионици. Мамама смо пожелели све најбоље за Осми март и да буду вољене и пажене сваки дан.

Спортско-музички дан издвојених одељења Основне школе „Сестре Павловић“ кроз Дечију недељу „Велико срце деце Србије“

У четвртак, 5. октобра 2023. године, након великог одмора ИО Шутци и ИО Живковци, посетили су ИО у Калањевцима. Уз увек насмејане домаћине, деца су се опустила и упознала са новим другарима. После доручка, спроведене су музичке и спортске активности. Учитељице су са децом организовале полигон при чему су ђаци показали спретност и прецизност приликом савладавања полигона. Након кратке паузе, уследиле су музичке активности. Уз песму и игру, одлично смо се провели и показали колико велико срце имају деца Србије.


Тематска недеља „Спорт – учимо кроз игру“

У уторак, 6. јуна 2023. године, након великог одмора ИО Шутци и ИО Калањевци, посетили су ИО у Живковцима. Кроз тематску недељу, реализовали смо музичке и спортске активности. Наиме, организован је полигон препрека при чему су ученици показали велику спретност и прецизност приликом извођења вежби. Указали смо на значај физичког и здравственог васпитања, као и на свеукупан боравак у природи на свежем ваздуху. Након завршеног полигона, прешли смо на музичке активности. Деца су певала, тачније имали смо караоке. Уз игру и песму, дивно смо се провели и показали шта је то другарство.


Дан шума и Дан вода, 21. и 22. март

Ученици трећег разреда су на часу слободних активности обележили светски дан шума и вода, 21. и 22. март. На креативан начин исписали су поруке и направили пано на тему Како сачувати наше шуме и воду. Сви су били вредни и заинтересовани за рад.


Осми март, трећи разред

Ученици трећег г разреда матичне школе, уз пригодан програм, обележили су Осми март – Дан жена. Приредби су присуствовали родитељи ученика. Колико воле своје мајке ученици су покушали дочарати трудом који су уложили у неколико рецитација, драмских скечева и даривање мама поклонима, које су током претходне недеље правили. На овај начин мамама је упућена порука да сваки дан у години треба да буде баш као и овај дан, Осми март – Дан жена, јер се оне безрезервно сваког дана труде да нам помогну да порастемо и постанемо добри људи.


Осмомартовска радионица у ИО Шутци

У уторак, 7. марта 2023. године, на часовима ликовне култура организована је радионица поводом предстојећег празника, Дана жена. Као и увек за рад расположене маме и весела деца направили су креативне поклоне и дивне честитке. Сви смо се забавили уз пуно шале и смеха.

Новогодишња чаролија у ИО Шутци

У уторак, 27. децембра 2022. године на часовима ликовне културе организована је новогодишња радионица. И овај пут угостили смо маме. Као и претходни пут, маме су се свесрдно потрудиле да се дух новогодишњих празника премести у нашу учионицу. Маме су испољиле своју креативност и упослиле руке како би сви заједно уживали у новогодишњој чаролији.

Спортски дан у ИО Шутци

У четвртак, 6. октобра 2022. године у оквиру Дечије недеље „Шта детету треба да расте до неба“, одржан је спортски дан у ИО Шутци. У госте су нам дошли ИО Калањевци и ИО Живковци. После послужења сланиша и слаткиша, у дворишту су спроведене спортске активности. Учествовали су сви ученици са својим учитељицама из сва три издвојена одељења. Деца су показала велику спретност приликом савладавања полигона препрека.

Дружење издвојених одељења

У уторак, 31. маја, након великог одмора ИО Шутци и ИО Живковци, посетили су ИО у Калањевцима. Уз дивне и гостољубиве домаћине, деца су се опустила и упознала са новим другарима. После послужења, спроведене су музичке и спортске активности. Деца су показала велико интересовање и залагање у свакој организованој активности. Учитељице су размениле искуства и договорено је да се чешће дружимо.

У сусрет Васкрсу, 21. април 2022. године

На часовима слободних активности и ликовне културе ученици другог разреда су показали заинтересованост и креативност у припреми радова поводом предстојећих васкршњих празника. 21. априла 2022. године учествовали су у бојењу и шарању васкршњих јаја користећи различите технике. Све похвале за вредне и креативне ученике.

Васкршња радионица у ИО Шутци

У уторак, 19. априла 2022. године на часовима ликовне културе организована је васкршња радионица. У посети су нам биле маме. Заједничким залагањем и радом, направили смо дивну васкршњу декорацију. Деца су показала изузетну креативност и маштовитост приликом израде корпица, сталака за јаја, пилића и честитки. Све похвале за вредне маме и децу!

Васкршња радионица у ИО Живковци

У понедељак, 18. априла 2022. године поводом васкршњих празника у договору са мамама и децом, организована је радионица. Деца су била заинтересована за рад, креативна и маштовита. Украсили смо нашу учионицу васкршњом декорацијом коју смо сами направили.

Лет кроз дигитални свет, 29. март, 2022. године

Ученици другог разреда на часу Дигиталног света су имали задатак да оставе дигитални траг. У програму Паинт су радили задатке и одлично се снашли. Док су креирали своје приче, уживали су.

Светски дан вода, 22. март

Ученици другог разреда припремили су пано у знаку Светског дана вода који се обележава 22. марта. Наш циљ је подизање свести код ученика о значају вода, да би се ресурси користили рационално.

Осми март, други разред

Ученици другог разреда матичне школе, уз пригодан програм, обележили су Осми март – Дан жена. Приредби су присуствовали родитељи ученика. Колико воле своје мајке ученици су покушали дочарати трудом који су уложили у неколико рецитација, драмских скечева и даривање мама поклонима, које су током претходне недеље правили. На овај начин мамама је упућена порука да сваки дан у години треба да буде баш као и овај дан, Осми март – Дан жена, јер се оне безрезервно сваког дана труде да нам помогну да порастемо и постанемо добри људи.

Осми март у ИО Пољанице

У уторак, 8. марта 2022. године, ученици првог и трећег разреда су обрадовали маме приредбом, поводом њиховог празника – Дана жена. По завршетку приредбе поклонили су честитке и поклоне које су током претходне недеље правили. Сви су уживали.

Осми март у ИО Шутци

У уторак, 8. марта 2022. године, на часовима ликовне културе, организована је радионица поводом данашњег празника, Дана жена. Креативне маме и маштовита деца направили су дивне поклоне и прелепе честитке. Уз пуно смеха и забаве, сви смо уживали у радионици. Мамама смо пожелели све најбоље за Осми март уз обећање да ћемо и наредне године поновити дружење.

Осмомартовска радионица, ИО Живковци

У понедељак, 28. фебруара 2022. године на часовима ликовне културе организована је радионица поводом предстојећег празника, 8. марта. Маме ученика су дале свој допринос радионици и заједно су показали креативност у раду. Након завршене радионице, ученици су обогатили учионицу још једним паноом, а маме обрадовали лепим даровима.

Тематски дан, 7. март 2022. године

У оквиру тематске недеље ,,Славне жене у српској и светској науци и уметности“ реализован је тематски дан у одељењима VII и VIII разреда. Током тематског дана интегрисани су садржаји три наставна предмета – српског језика и књижевности, немачког језика и ликовне културе.

Наставнице Милка Секулић, Биљана Миленковић и Марија Гајић организовале су угледни час на коме су ученици најпре током такмичарског дела, у виду квиза, показали колико познају одабране уметнице и научнице, а затим је уследило презентовање разноликог материјала, продуката њиховог истраживачког и практичног рада у протеклом периоду (ПП презентације, ликовни радови). Овом приликом оживљено је сећање на заслуге великих имена науке и уметности: Милеву Марић, Марију Кири, Надежду Петровић, Милену Павловић Барили, Гроздану Олујић и Миру Алечковић.

Национални Дан књиге

Поводом 28. фебруара, Националног Дана књиге, ученици првог, другог и трећег разреда, укључили су се у акцију Читајмо гласно, у организацији Друштва школских боблиотекара Србије. Циљ ове активности је подстицање читања и повезивања са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности. Ученици су читали брзалице, загонетке, пословица, делове прича и песама из својих омиљених књига.

Новогодишња приредба, први и трећи разред

У четвртак, 30. децембра 2021. године ученици I и III разреда матичне школе са учитељицом Љиљаном Стевановић приредили су новогодишњу приредбу. Извели су драмски текст ,,Деда Мраз и новогодишња јелка“, који је праћен забавним новогодишњим песмицама.

Новогодишња радионица у ИО Шутци

У уторак, 28. децембра 2021. године на часовима ликовне културе организована је радионица. У гостима су нам биле маме. Заједничким радом и трудом, деца су направила дивне новогодишње украсе. Маме су показале изузетну креативност у раду, деца су свесрдно помагала, а свеукупни резултат је веома успешна радионица и дивно дружење.

У сусрет Новој години…

У четвртак, 23. децембра 2021. године на часовима ликовне културе, организована је новогодишња радионица. Ученици другог разреда, заједно са својим мамама показали су креативност и маштовитост у прављењу новогодишњих украса. Уживало се у заједничком раду и сарадњи.

Од 13. 12. до 17. 12. 2021. године, обележена је тематска недеља под називом ,, Недеља другарства и толеранције“

Ученици другог разреда су учествовали у креативној радионици на часу одељенског старешине. Исписујући поруке и правећи пано, показали су шта значи бити толерантан.

Дечија недеља

Од 4. до 10. октобра 2021. године реализовани су различити забавни и едукативни садржаји у вези са овогодишњим слоганом Дечије недеље Дете је дете да га волите и разумете. Организоване су одговарајуће активности по данима у свим разредима матичне школе и у издвојеним одељењима.

У матичној школи, 6. октобра , за ученике млађих разреда одржан је маскенбал. Ученици у сарадњи са родитељима су припремили занимљиве и оригиналне маске. Родитељи и ученици су уживали, а за најкреативније маске и освојено прво, друго и треће место додељене су дипломе.

Дечија недеља у ИО Шутци

У нашој школи је обележена Дечија недеља под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“. У низу различитих активности учествовали су сви ученици од другог до четвртог разреда. Први дан је био спортски дан, тада смо организовали полигон препрека. Наредни дан је био ликовни, а у среду музички дан када смо организовали караоке. У четвртак је одржан маскенбал, а последњи дан је одржана радионица на ЧОС-у. Деца су показала велико интересовање и залагање у свакој организованој активности.

Васкршња радионица у ИО Шутци

У среду, 28. априла 2021. године на часовима ликовне културе организована је радионица поводом предстојећег празника, Васкрса. Деца су активно учествовала у радионици и показала су маштовитост у раду. Након завршене радионице, наша учионица лепша је за шарени васкршњи кутак.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља у ИО Шутци

Широм света се последње среде у фебруару обележава Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Овај дан, познатији као Дан розе мајица, обележен је и у нашем издвојеном одељењу школе у Шутцима, 24. фебруара 2021. године на часовима ликовне културе. Организована је занимљива радионица у којој су учествовали сви ученици од првог до четвртог разреда. Заједно смо послали снажну поруку са идејом да насиљу није место у школама, да смо рођени за живот у заједници и ненасилну комуникацију.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља – Дан розе мајица, обележен је и у ИО Калањевци, заједно са ученицима првог разреда из матичне школе

Међународни дан борбе против вршњачког насиља – Дан розе мајица, обележен је и у ИО Пољанице

Школска слава – Свети Сава, 27. јануар 2021. године у ИО Калањевци

Дан Светог Саве ове школске године није обележен пригодним културним програмом јер су на снази биле мере заштите од вируса Ковид-19. Није организована свечана академија у којој би учествовали ученици, већ су само ученици четвртог разреда заједно са својим учитељима и свештеником пререзали славски колач.

Школска слава – Свети Сава, 27. јануар 2021. године

ИО Живковци ИО Пољанице ИО Шутци

Тематски дан  „Осташе нам после Вука лепа слова и азбука, 19. јануар 2021. године

Ученици првог разреда из Белановице и ученици првог разреда из ИО Калањевци, заједно са својим учитељицама, организовали су тематски дан поводом звршене обраде штампаних слова. Тематски дан био је посвећен Вуку Стефановићу Караџићу, описмењавању и наученој азбуци. Часовима су присуствовали педагог и директор школе. Учитељице су испуниле циљ наставних јединица, а ученици били задовољни, заинтересевани и активни у раду.